„De Craciun, familiile se întâlnesc, se aseaza la mese bogate, colinda si servesc bucate gustoase. Însa exista, în urbea noastra, persoane fara adapost, persoane singure, vârstnici si nevoiasi care nu au o coaja de pâine si care nu au pe nimeni care sa le deschida usa. Asociatia Caritas Eparhial Oradea s-a gândit, si în acest an, sa asigure caldura si o masa calda de Craciun pentru aproape 100 de persoane care fie nu au unde sa locuiasca ori în casele carora nu a intrat un suflet de om de extrem de multa vreme.
„Craciunul este sarbatoarea familiei. Ne-am dorit ca si noi, Caritas Eparhial Oradea, sa fim o familie pentru oamenii nevoiasi. Oferindu-le un prânz cald, alaturi de voluntarii si angajatii nostri, ne-am dorit sa-i facem pe cei prezenti sa simta spiritul acestei sarbatori”, a spus parintele Vasile Soptea, administratorul cantinei sociale a Asociatiei Caritas Eparhial.
Preasfintia Sa Virgil Bercea nu este la prima experienta de acest gen. Cu multe alte ocazii, i-a servit pe cei peste 1.000 de sarmani care iau masa în Comunitatea din Sant’Egidio. În opinia sa, un gest mic poate hrani sufletul si trupul celor nevoiasi.
„Astfel de gesturi îmi dau o doza mare de energie. Trebuie sa avem dragoste si compasiune fata de cei uitati ori marginalizati de societate. Ne bucuram împreuna cu ei, iar asta e extraordinar. Trebuie sa facem bine aproapelui”, a marturisit episcopul Virgil Bercea.
La cantina Centrului Social „Maria Rossa” iau masa zilnic peste 50 de persoane care traiesc la limita existentei, fiind selectate de asistentii sociali ai Asociatiei Caritas Eparhial Oradea.
Sursa:http://www.bihon.ro