„La data de 30 iunie 2014 a avut loc înmormântarea doamnei Lina Lomperetti (mama fotografului Maria Pia Bonapace), o mare prietena si ajutatoare a Bisericii noastre, în Biserica din Pinzolo, Provincia Trento, Italia.
Slujba înmormântarii a fost tinuta de PS Virgil Bercea, împreuna cu preotii Vasile Barbolovici, Marius Visovan, Catalin Pop, Raimondo Salanschi, Dumitru Petrovan, Cristian Sabau, Andrei Mesesan si diaconul Ioan Feier.
În aceste momente de încercare suntem alaturi de familia raposatei si ne rugam pentru iertarea si vesnica odihna a sufletului ei, acolo unde toti dreptii se odihnesc.

Lina Lorenzetti s-a nascut la Pinzolo la data de 22 septembrie 1917.
În 1944 s-a casatorit cu Ugo Bonapace (care a decedat în 1990) având împreuna zece copii, dintre care trei gemeni, care s-au dus la cer la câteva zile dupa nastere. Era cea mai tânara dintre cele trei surori. A ramas orfana de tata când avea putin peste patru ani. Zilele ei începeau dimineata devreme cu Sfânta Liturghie, urma scoala, dupa care îsi ajuta mama prin casa. Numele copiilor ei sunt: Ida, Luigi, Giuseppe, Ivo, Alberto, Anna, Maria Pia si cei trei gemeni, Oscar, Luciano si Cesare.
Familia a fost întotdeauna în centrul vietii sale si educatia crestina a fiilor a fost parte din munca ei de fiecare zi. Iubirea si credinta în Isus Hristos îi ajutau sa depaseasca orice dificultate.
Tatal Ugo, în dedicatia unei carti scrise în dialectul local, scrisese: “Linei, tovarasa vietii mele, pentru ca mi-a daruit întelegere, iubire si zece copii, în marturisirea zilnica a credintei sale în Isus Hristos, traita fara a cere mai nimic pentru sine”.
Cuvintele fiilor la despartire au fost acestea: „O mama fantastica în simplitatea inimii ei, gata sa-si primeasca aproapele cu bucurie. Multumim lui Dumnezeu pentru ca ne-a dat-o si pentru ca a lasat-o alaturi de noi pâna acum”.
În veci pomenirea ei!