„Sâmbata 6 decembrie tinerii si copiii din parohiile ”Sfânta Familie” si “Sfintii Petru si Pavel”, l-au sarbatorit pe Sfântul Nicolae, la Chilioara, unde se gasesc relicve ale acestuia.
Grupul de 80 de tineri, copii, parinti, preoti si surori, au ajuns la biserica din Chilioara în jurul orei 16, fiind întâmpinati calduros de parintele Vasile Pop, parohul din localitate, si de credinciosii Parohiei.
Programul a început cu un moment spiritual, pregatit de câtiva adolescenti, intitulat “Povestea celor 4 lumânari”, în care a fost subliniata nevoia de speranta, singura virtute care ramâne aprinsa în inimile oamenilor, în timp ce credinta aproape ca s-a stins. Asemeni pacii si iubirii, speranta poate aprinde din nou, în inimile adormite, dorinta de-a iubi, de-a crede si de-a trai în pace cu toti. Momentul s-a încheiat cu mesajul: “Îti doresc ca lumânarea SPERANTEI, IUBIRII, PACII, CREDINTEI sa nu se stinga niciodata in inima ta!”
A urmat apoi citirea unei scurte povestiri, de catre 5 tineri, despre viata Sfântului Nicolae, apoi un dialog între parintele Alexandru Fit si cei prezenti in Biserica.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de parintii Alexandru Fit, Vasile Pop si Daniel Bertean si animata de tineri si copii. Dupa sarutarea relicvelor Sfântului, si-a facut aparitia Mos Nicolae, întâmpinat de toti cu bucurie, cântând colinde si recitând poezii dedicate lui.
Multumim pentru buna organizare parintelui Vasile si celorlalti parinti, Surorilor Sfintei Inimi a lui Isus si celorlalti colaboratori. Multumim si persoanelor generoase care l-au ajutat pe Sfântul Nicolae sa fie atât de darnic si bun cu noi.