„Duminica, 30 noiembrie 2014, a-30-a dupa Rusalii, în Biserica "Nasterea Sfintei Fecioare Maria" din Tasnad, judetul Satu-Mare, a avut loc un eveniment emotionant pentru toti cei prezenti, dar mai ales pentru diaconul Ioan Grad. El a fost ridicat "de la cinstita diaconie la sfânta preotie" prin lucrarea mâinilor Preasfintiei Sale Virgil Bercea, episcop de Oradea-Mare.
Dupa citirea Evangheliei, la predica, Preasfintitul Parinte Virgil a vorbit despre deschiderea Anului Vietii Consacrate, despre cele 3 voturi: ascultarea, saracia si castitatea, depuse de catre persoanele consacrate, precum si despre drumul spre împaratia lui Dumnezeu.
Nascut la data de 17 septembrie 1986, parintele Ioan este originar din Sacel, judetul Maramures, fiind casatorit din anul 2013. S-a format în cadrul Seminarului Teologic Sfintii Trei Ierarhi "Vasile, Grigore si Ioan" din Oradea, fiind absolvent al Departamentului din Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca din anul 2009. A absolvit cursurile de Masterat în cadrul aceleiasi Facultati în anul 2011.
La finalul celebrarii tot într-o atmosfera de emotie, noul parinte a multumit în primul rând Bunului Dumnezeu pentru chemarea si darul preotiei, Preasfintiei Sale Virgil pentru lucrarea mâinilor lui si pentru încrederea acordata, sotiei care îi este alaturi mereu, familiei, preotilor, colegilor si tuturor celor prezenti asigurându-i pe toti de rugaciunea sa.
Credinciosii au fost foarte fericiti de vizita Preasfintiei Sale, drept multumire parintele protopop Aurel Hendea împreuna cu doamna Daniela Muresan si copii de la Clubul elevilor din Tasnad au pregatit un recital de colinde.
Dupa acest recital parintele Ioan a împartit episcopului, preotilor si tuturor credinciosilor binecuvântarea sa.