„Corneliu Coposu, personalitatea salajeana despre care cardinalul Alexandru Todea spunea ca este „moralitatea vietii noastre politice”, are un bust în Simleu-Silvaniei. Dezvelirea acestuia a avut loc sâmbata, 18 octombrie 2014, în Parcul Central al orasului. În acest an s-au împlinit 100 de ani de la nasterea Seniorului, prilej cu care au avut loc o serie de activitati menite sa aduca în prim-plan viata marelui om politic. La eveniment au participat oficialitati judetene si locale, preotii din Protopopiatul Greco-Catolic Simleu, oameni de cultura, istorici, iar ca invitat special a fost nepotul Seniorului, domnul Cristian Fulger. Pe lânga acestia, au fost prezenti oameni care l-au cunoscut pe Coposu, sau care au un respect profund pentru realizarile lui.
Manifestarile au început la Primaria din Simleu-Silvaniei, cu un simpozion în cadrul caruia au fost prezentate doua carti: „Monografia Familiei Coposu” si „Jurnal din vremuri de razboi”. Printre cei care au luat cuvântul se numara primarul orasului, Ing. Septimiu Turcas, deputatul Lucian Bode, sculptorul dl. Nicu Mihoc, vicarul foraneu al Salajului parintele Gheorghe Turcas, istoricul Marin Pop si preotul Cristian Borz. A urmat dezvelirea bustului în prezenta celor mai sus mentionati, iar preotii greco-catolici au sfintit si ridicat un parastas în memoria Seniorului. La final, un grup de tineri din Parohia „Sfânta Treime” din Simleu, au interpretat cântecul „Ruga” scris de Corneliu Coposu.
Momentul a fost organizat de Primaria Orasului Simleu-Silvaniei în colaborare cu Fundatia „Corneliu Coposu”, Protopopiatul Greco-Catolic Simleu-Silvaniei si Muzeul de Istorie si Arta Salaj.