„Miercuri 3 septembrie 2014, în cea de a doua zi a desfasurarii sesiunii de toamna a Conferintei Episcopilor Catolici din România, a fost celebrata cu începere de la orele 7.15 în Domul „Sf. Gheorghe“ (catedrala romano-catolica) din Timisoara o Sfânta Liturghie solemna în rit bizantin. Celebrantul principal a fost Excelenta Sa Alexandru Mesian, episcop român unit, greco-catolic de Lugoj, asistat de Excelenta Sa Francisco Javier Lozano, nuntiu apostolic si Excelenta Sa dr. Ioan Robu, arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti, alaturi stându-i, în concelebrare, toti arhiepiscopii si episcopii participanti la conferinta. Prea Onoratul Parinte Mons. Angelo Pop, vicarul general al Diecezei de Lugoj a concelebrat, de asemenea, în fruntea unui frumos numar de preoti si credinciosi greco-catolici din orasul Timisoara.
În deschiderea cuvântului sau de învatatura, Prea Sfintitul Alexandru i-a salutat si amintit pe toti episcopii participanti, multumind Excelentei Sale Martin Roos, episcop romano-catolic de Timisoara, pentru ocazia de a celebra în ritul bizantin o Sfânta Liturghie pontificala cu ocazia sesiunii Conferintei Episcopilor Catolici din România. Tot cu aceasta ocazie, celebrantul principal a amintit si de gândurile si salutul adresate de episcopii catolici reuniti la Timisoara Înalt Prea Sfintitului dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, care din pacate nu a putut participa, invitat fiind, la sesiunea CER, asemenea sesiunilor din trecut. Prea Sfintitul Alexandru a încheiat, oferind rugaciunile si Sfânta Liturghie, Sfintei Fecioare Maria, Mama noastra cereasca, cinstita în mod deosebit în Banat la Radna, la Ciclova, dar nu în ultimul rând la Scaius, intentia fiind pentru pace si liniste în tara, dar si în zonele de conflict din Europa si Orientul Apropiat.
Sfânta Liturghie a fost încununata de cântul liturgic al corului Parohiei Române Unite, Greco-Catolice din Timisoara I Sf. Iosif, din centrul orasului de pe Bega.
În cursul diminetii si pâna la orele amiezii au continuat, în cadrul Ordinariatului Episcopal din Timisoara lucrarile sesiunii de toamna a CER, dupa masa având loc un pelerinaj, vizita a tuturor ierarhilor participanti, la sanctuarul marian de la Radna.