„În data de 27 aprilie 2014, cu începere de la orele 18.00, a avut loc vernisajul expozitiei ecumenice dedicate Postului Pastelui si Sarbatorii Învierii Domnului, expozitie ce a avut loc în Palatului Episcopiei Romano-Catolice din Oradea. Participantii au putut fi martorii unui eveniment unic.
Se pot aminti cel putin doua motive pentru care expozitia si inaugurarea ei pot fi considerate neobisnuite: primul este acela ca obiectele expuse constituie patrimoniul local a trei biserici: ortodoxa, greco-catolica, respectiv romano-catolica – dând astfel celor trei biserici, uneori atât de îndepartate în aparenta, posibilitatea întâlnirii; celalalt motiv pentru care vernisajul a avut un caracter extraordinar este ca a avut loc în prezenta reprezentantilor celor trei biserici: biserica greco-catolica a fost reprezentata de episcopul Virgil Bercea, cea ortodoxa de episcopul Sofronie Drincec, si, în calitate de gazda – episcopul László Böcskei a reprezentat biserica romano-catolica.
Inaugurarea a fost moderata de Aurel Chiriac, directorul Muzeului Tarii Crisurilor, institutie co-organizatoare a expozitiei.
În discursul sau, fiecare reprezentat bisericesc a rezumat în câteva cuvinte valoarea obiectelor de cult expuse, reprezentând patrimoniul propriei biserici, exprimându-si în acelasi timp bucuria organizarii unei astfel de expozitii; ei au transmis celor prezenti si urarile lor de bine cu ocazia Sfintei Saptamâni a Patimilor si a Sfintelor Sarbatori de Pasti.