„Maurizio Malvestiti este noul episcop de Lodi. Dupa cum anunta monitorul oficial al Sfântului Scaun, "Sfântul Parinte Papa Francisc a acceptat demisia Mons. Giuseppe Merisi, episcopul diecezei de Lodi (Italia), în conformitate cu can. 401 1 al Codului de Drept Canonic. Totodata, Papa l-a numit episcop de Lodi pe Mons. Maurizio Malvestiti, din clerul diecezei de Bergamo, pâna în prezent sub-secretar al Congregatiei pentru Bisericile Orientale."
Mons. Maurizio Malvestiti s-a nascut în Marne, dieceza de Bergamo, pe 25 august 1953. Dupa studiile teologice la Seminarul episcopal din Bergamo, a fost hirotonit preot la 11 iunie 1977. Dupa hirotonire a facut studii postuniversitare în Teologie, la Roma.
Pâna în prezent a avut urmatoarele misiuni: Vicar parohial în Pedrengo; din 1978-1994, educator, profesor si Vice-rector al Seminarului din Bergamo, coadjutor în parohia din Suisio, Vice-rector al comunitatii liceului seminarial, student la Roma. Din 1994 pâna în 2009, functionar, iar mai apoi sef de birou în Congregatia pentru Bisericile Orientale, lucrând ca secretar personal a trei Cardinali Prefecti care au condus Congregatia. Începând cu anul 2009 este Sub-secretar al aceleasi Congregatii, Responsabil al biroului pentru studii si formare, membru al comisiilor bilaterale între Sfântul Scaun si Statele Israel si Palestina, profesor la Institutul Pontifical Oriental si Rectorul al Bisericii San Biagio al armenilor din Roma. Vorbeste engleza si franceza.
A fost numit capelan al Sanctitatii Sale în 1996 si Prelat pe 26 august 2006.
Mons. Maurizio Malvestiti este un bun prieten al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice, în mod special al Colegiului Pio Romeno din Roma, fiind în acelasi timp Arhimandrit al Eparhiei de Oradea. Aceasta distinctie a primita-o în cadrul Sfintei Liturghii de deschidere a Anului Credintei, din partea PSS Virgil Bercea, episcopul Eparhiei de Oradea, în data de 3 noiembrie 2012.