Noul Protopop de Marghita este Pr. Gheorghe-Zorel Zima, numit prin decret episcopal de catre PS Virgil Bercea, episcop eparhial de Oradea, în data de 12 august 2014. Decretul intra în vigoare în data de 1 septembrie.

Pr. Zorel s-a nascut la data de 7 august 1979 în Satu-Mare. Urmeaza Scoala Generala la Odoreu (SM), iar apoi studiile liceale la Liceul Teologic Greco-Catolic Oradea. În perioada 1997-2004 urmeaza cursurile universitare si masteratul la Departamentul Oradea al Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, unde obtine titlurile de „Licentiat” în Teologie si cel de „Masterat” în Istoria Bisericii.
În perioada 2008-2011 urmeaza cursurile scolii doctorale la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala obtinând titlul de „Doctor” în Teologie în urma sustinerii lucrarii cu tema: „Studiu comparativ între Catehismul lui Iosif de Camillis si Catehismul Bisericii Catolice”.
Pr. Zorel este casatorit si are doi copii.
A fost hirotonit preot în data de 25 august 2002. A fost apoi vicerector al Seminarului “Sfintii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea, administrator parohial al Parohiei Ciocaia, iar din 29 iunie 2003 – paroh la Valea lui Mihai. Din anul 2006 este responsabil al Biroului Pastoral Eparhial pe Protopopiatul Ierului iar din 20 noiembrie 2011 preia si administrarea Parohiei Voivozi.
Sub pastorirea sa are loc reînfiintarea Reuniunii Mariane în parohiile Valea lui Mihai si Voivozi, iar în 2008 fondeaza Asociatia „Ave Miriam” de pe lânga Parohia Valea lui Mihai si a oratoriului „Colt de Rai”.
În acelasi timp s-a ocupat si de construirea noii biserici parohiale care a fost sfintita în data de 22 mai 2011, când a primit si distinctia de „stavrofor” cu drept de a purta crucea pectorala.
Dorim noului Parinte Protopop multe haruri si binecuvântari ceresti în misiunea sa de a conduce spre Domnul tot mai multe suflete.