„Pe data de 30 august 2014 se va celebra instalarea canonica a Preasfintiei Sale Preasfintitul Mihai ca primul Episcop Eparh al noii Eparhii greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucuresti.
Cu acest prilej, la orele 10.30 la catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”, Prefectul Congregatiei Bisericilor Orientale de la Roma, Eminenta Sa Cardinalul Leonardo Sandri, va prezida Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie pontificata de Preafericitul Parinte Cardinalul Lucian Muresan, arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice.
Conform Codului Canoanelor Bisericilor Orientale si a Dreptului particular al Bisericii Române Unite, înscaunarea canonica a noului Episcop Eparhial se înfaptuieste în cadrul Sfintei Liturghii. Cu aceasta ocazie, noul Episcop Eparh va primi din mâna Arhiepiscopului Major al Bisericii Române Unite toiagul, mantia si mandatul – prin citirea publica a scrisorii de prevedere canonica sub sigiliul Arhiepiscopiei Majore de la Blaj – de a pastori episcopia.
Împreuna cu clerul si credinciosii greco-catolici din teritoriul Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucuresti, invitam pe toti oamenii de bunavointa sa participe la bucuria noastra, uniti în rugaciune si credinta, spre mai mare marirea lui Dumnezeu si spre binele sufletesc al neamului românesc.

Prin mandat episcopal
Pr. Liviu Otoiu
Protopopul greco-catolic al Bucurestilor

http://www.vicariatbucuresti.ro/anunt-inscaunarea-primului-episcop-al-eparhiei-greco-catolice-sfantul-vasile-cel-mare-de-bucuresti/