Preasfintiile Voastre,
Cucernici Parinti,
Iubiti Credinciosi,

Dupa cum cunoasteti, la rugaciunea Angelus de duminica 1 septembrie 2013, Sf. Parinte Papa Francisc a instituit pentru ziua de sâmbata 7 septembrie 2013, în ajunul sarbatorii Nasterii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, o zi de post si de rugaciune pentru a cere darul pacii în Siria, în Orientul Mijlociu si în lumea întreaga.
Biserica Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica se alatura în comuniune de rugaciune si de solidaritate frateasca cu Bisericile din Orientul Mijlociu si, îndeosebi cu Biserica din Siria, în aceste momente dramatice când credinciosii acelor locuri, leagan al crestinismului, traiesc drama persecutiei pentru credinta, fiind victime ale fanatismului.
Pe lânga respectarea acestei zile de pocainta la care invit cu caldura pe toti fiii Bisericii noastre, Sf. Parinte a cerut tuturor Bisericilor particulare sa organizeze momente liturgice pentru aceasta intentie. Motiv pentru care, în toate bisericile si catedralele de pe cuprinsul teritoriului Bisericii Greco-Catolice din România se vor celebra rânduieli liturgice potrivite acestui moment, în conformitate cu normele liturgice în vigoare si cu dispozitiile Ierarhului locului.
Prin aceasta comuniune în rugaciune si în spirit de pocainta, asa cum a afirmat Sf. Parinte, cerem bunului Dumnezeu acest mare dar al pacii pentru iubita natiune siriana si pentru toate situatiile de conflict si de violenta din lume. Cu adevarat, „omenirea are nevoie sa vada gesturi de pace si sa auda cuvinte de speranta si de pace!”
Uniti în rugaciune si în comuniune de slujire, Va transmitem arhiereasca binecuvântare.

† Lucian Cardinal Muresan

Arhiepiscop Major

† Claudiu Lucian Pop
Episcop al Curiei