„„Planificarea unui sistem eparhial integrat de dezvoltare pentru Eparhie” – a fost tema unui seminar intens de trei zile la care a participat PS Virgil Bercea împreuna cu parintii vicari, protopopi si alti preoti si laici implicati în organizarea Eparhiei de Oradea.
Cursul s-a desfasurat în Aula Magna a Seminarului Sfintii Trei Ierarhi din Oradea în perioada 16-18 iunie 2014 si a fost tinut de dl. Willi Kawohl din Germania.
Urmând porunca Mântuitorului de a merge si a transmite Evanghelia pâna la marginile pamântului, Biserica doreste sa tina pasul cu societatea de astazi si sa raspunda tuturor provocarilor care nu înceteaza sa apara si sa fie din ce în ce mai pretentioase. În acest sens, seminarul „Planificarea unui sistem eparhial integrat de dezvoltare pentru Eparhie” reprezinta o modalitate de a cauta noi solutii si posibilitati de a fi cât mai deschisa si receptiva la problemele lumii.
Pornind de la o analiza amanuntita a punctelor pozitive si a oportunitatilor eparhiei, cei prezenti la seminar si-au dat interesul pentru a gasi si punctele sensibile pe care le are Biserica la ora actuala pentru a le gasi solutii în spiritul Evangheliei. Programul a fost variat alternând rugaciunea – Sf. Liturghie zilnica si rugaciunile de la începutul fiecarei sesiuni de lucru – cu partile teoretice respectiv cu partile practice de munca efectiva în echipe. Au fost momente importante care au pus fata în fata pe cei care au responsabilitati de conducere cu cei implicati în diferitele activitati ale Bisericii împartasind rodul muncii lor spre folosul credinciosilor. Credem ca roadele se vor vedea în timp.
Multumim Domnului pentru aceste momente formative si îl rugam ca sa ne ajute pe toti sa ne ridicam la asteptarile pe care le are de la noi în munca pe care o facem în via Sa.