„În perioada 26 aprilie – 1 mai 2014 a avut loc la Loreto pregatirea pentru cel de al VI-lea Campus Ecumenic International de la Loreto.
La acest eveniment au participat delegatii din Italia (romano-catolici), Suedia (luterani), Danemarca (luterani), Anglia (anglicani) si România (greco-catolici si ortodocsi).
Pentru campusul din acest an tema propusa are ca punct de referinta Saptamâna Mare, fiecare delegatie pregatind o zi conform traditiei si obiceiului locului de provenienta, iar motto-ul campusului va fi: “Caci daca mortii nu înviaza, nici Cristos n-a înviat. Iar daca Cristos n-a înviat, zadarnica este credinta voastra” (1Cor 15,16-17).
Locatia pregatirii campusului a fost Centrul ”Papa Ioan Paul al II-lea”, centru care a fost înfiintat pentru tineri, din dorinta Sfântului Ioan Paul al II-lea, iar data întâlnirii de pregatire a fost aleasa în jurul datei de canonizzare a Papilor Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea ce a avut loc în Vatican în data de 27 aprilie.
Tinerii participanti la acest campus pot sa cunoasca alte confesiuni si, bineînteles, alti tineri care provin din diferite tari. Aceasta initiativa ne arata ca tinerii pot sa depaseasca unele bariere interconfesionale si sa creeze o farâma de unitate.
Delegatia româna greco-catolica, reprezenând Biroul Pastoral Eparhial pentru laici Oradea – cel care organizeaza la nivelul Bisericii Catolice din România evenimentul, a fost compusa de pr. Anton Cioba si de alti trei tineri: George Sirca, Lucian Alexe si Raul Stancea.
Persoanele care doresc sa participe la Campusul Ecumenic din vara care va avea loc în perioada 30 iulie – 6 august, sa contacteze Biroul Pastoral al Episcopiei de Oradea.