Oradea, 02.05.2014

Episcopii romano-catolici si greco-catolici din România se vor întruni în perioada 5-7 mai 2014 la Oradea, pentru sesiunea de primavara a Conferintei Episcopilor din România (CER). Întâlnirea este gazduita de Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, Oradea.

Lucrarile întrunirii vor începe luni, 5 mai, dupa masa, cu o meditatie tinuta de Pr. Alexandru Buzalic, iar seara, episcopii vor participa la Spectacolul „Gala Primaverii”, de la Teatrul Regina Maria. Marti, 6 mai, de la orele 8.00, în Catedrala greco-catolica Sf. Nicolae din Oradea, PF Cardinal Lucian Muresan, IPS Francisco Javier Lozano, Nuntiul Apostolic în România si Republica Moldova, IPS Ioan Robu, Presedintele CER si toti episcopii catolici prezenti vor celebra Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie. La Liturghie vor cânta elevii Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea.

În timpul lucrarilor, episcopii vor face o evaluare a evenimentelor interne si externe din ultima perioada si vor aborda si teme legate de viata Bisericii locale, relatia acesteia cu institutiile Statului si cu celelalte culte religioase, precum si teme cu caracter social pentru noul an pastoral.

Conferinta Episcopilor din România îi reuneste pe toti episcopii romano-catolici si greco-catolici din România si exprima unitatea Bisericii locale si uniunea intima cu Urmasul lui Petru, Sfântul Parinte Papa. Conferinta Episcopilor din România se reuneste de doua ori pe an (primavara si toamna), în sesiune ordinara. În România exista sase dieceze romano-catolice si cinci eparhii greco-catolice. La sesiunile ordinare ale CER participa cu statut de invitat permanent si PS Anton Cosa, Episcop de Chisinau (Republica Moldova). Actualmente (2013 – 2016), presedintele Conferintei Episcopilor din România, este IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti.

Persoana de contact:

Pr. Anton Cioba

antoncioba@yahoo.com

Tel: 0741/928594