„Sceneta cu Patimile Domnului a fost nelipsita de la grupul ”Dominic Savio”. Acest grup de copii de la Manastirea Franciscana „Maica Domnului” au sustinut în duminica de Florii,13 aprilie, un spectacol ce avea sa înfatiseze ultimele zile din viata Mântuitorului, de la Cina cea de Taina pâna la înmormântare.
Desigur, pâna la prezentarea scenetei au avut loc repetitii îndelungate. Dupa grelele repetitii acordate scenetei si-a facut loc si ziua desfasurarii acesteia. Emotiile si tensiunea au crescut odata cu trecerea timpului. Atât copiii, cât si îndrumatorii au devenit din ce în ce mai stresati si emotionati, asteptând cu mare ardoare reactia publicului în timpul desfasurarii acesteia.
În sfârsit a venit si momentul spectacolului. Cortina a fost lasata si toti participantii s-au dus la locurile lor gata fiind sa dea tot ce au mai bun . Emotiile si frica simtita înainte de a începe sceneta nu au fost zadarnice, întrucât acestea i-au facut pe copii sa transmita mai bine ceea ce voiau – emotie, compasiune, si iubire – adica ceea ce transmite de fapt acest moment al vietii Mântuitorului. Parcursul acestei piese a fost atât de patrunzatoare, încât publicul a resimtit durerea acesteia, facându-l sa plânga. Întelepciunea Mântuitorului si intonatia cu care au fost rostite vorbele lui, teama apostolilor si viclenia lui Iuda, verdictul lui Pilat pentru rastignirea lui Isus, Calea Crucii, iubirea si necazul celor prezenti la Calea Crucii,rastignirea, imortalizarea momentului în care Isus sta în bratele mamei sale Maria si nu în ultimul rând înmormântarea Mântuitorului sunt momentele care au stârnit curiozitatea privitorilor, rolurile fiind jucate cât de credibil posibil, astfel ajungându-se la inimile oamenilor.
Emotiile au trecut odata cu încheierea spectacolului. Cu totii au rasuflat usurati dupa încheierea acestuia, bucurându-se de rezultatul obtinut. Au reusit sa transmita ceea ce trebuia, iar zâmbetele de pe fetele copiilor au fost de nepretuit, stârnind bucurie tuturor celor din jur. Piesa a iesit mai bine ca niciodata, în ciuda emotiilor pe care fiecare participant le-a avut. Pentru o reprezentatie atât de buna copiii au fost rasplatiti cum se cuvine.