„În perioada 9-11 aprilie a.c. se va desfasura, la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, Olimpiada nationala de religie catolica.
Evenimentul este organizat de Ministerul Educatiei Nationale în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si cu Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea si se încadreaza în Aniversarea a 230 de ani de la înfiintarea primei Scoli Române Unite pentru români în Oradea, azi Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu.
Deschiderea oficiala a Olimpiadei va avea loc miercuri, 9 aprilie orele 18.00 în Sala Festiva a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, moment urmat de un program artistic.
Joi dimineata vor avea loc probele scrise iar dupa masa elevii romano-catolici si greco-catolici, provenienti din toata tara, vor vizita orasul Oradea si Baile Felix.
Rezultatele finale vor fi afisate vineri dimineata. Tot vineri, de la orele 9.30, toti olimpicii si profesorii însotitori vor participa la Sfânta Liturghie arhiereasca în Catedrala Sf. Nicolae, celebrata de PS Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, împreuna cu un sobor de preoti din toata tara dupa care, la orele 11.30, va avea loc festivitatea de premiere, tot în Sala Festiva a liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu.