„Sarbatorile de hram sunt momente de stralucitoare bucurie în viata unei comunitati, când Dumnezeu revarsa harul si binecuvântarea Sa din belsug, prin mijlocirea sarbatorii careia îi este închinat altarul bisericii lor.
Misiunea Româna Unita din Londra a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe Preasfintitul Parinte Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore care a slujit duminica, 30 martie, în mijlocul credinciosilor greco-catolici din Londra. Alaturi de înaltul ierarh a celebrat si Preasfintitul Parinte Hlib Lonchyna, episcopul ucrainean din Londra precum si un sobor de preoti români si englezi, sositi pentru aceasta frumoasa celebrare.
Parintele Eduard-William Fartan, Rectorul Misiunii din Londra, i-a întâmpinat pe alesii oaspeti cu Sfânta Evanghelie si cu Crucea iar un grup copii îmbracati în frumoase costume traditionale românesti din Tara Oasului si Maramures le-au oferit pâine si sare.
La începutul Sfintei Liturghii, Episcopul român a hirotesit în treapta lectoratului pe domnul Claudiu Pit, într-un cadrul solemn si plin de emotie atât pentru candidat si pentru familia lui cât si pentru întreaga biserica.
În cuvântul sau, pornind de la semnificatia hramului Buna Vestire, Preasfintitul Claudiu a subliniat necesitatea bucuriei pentru orice crestin. Pe urmele Maicii Sfinte toti crestinii se împartasesc din mesajul Arhanghelului Gavriil, cel care îi spune Maicii Sfinte „Bucura-te!”; o bucurie ce nu depinde de lucrurile si situatiile acestei lumii, ci de prezenta lui Dumnezeu în aceasta lume. Preasfintia Sa în încheierea cuvântului i-a încurajat pe credinciosi încredintându-i ca îi poarta în rugaciunile lui si le-a urat o priveghere rodnica în asteptarea Învierii Domnului.
Un moment deosebit a fost acordarea Crucii Pectorale Monseniorului John Armitage, Vicarul General al locului. Distinctia bisericeasca vine ca o recunoastere a disponibilitatii si sprijinului de care Monseniorul Armitage a dat dovada fata de pastorirea românilor în Londra. Cu acelasi oficiu ecleziastic a fost onorat din partea Eminentei Sale Cardinalul Lucian si parintele Eduard-William Fartan, preotul românilor din Londra, prin rugaciunea Preasfintitului Claudiu, ca semn de pretuire pentru întreaga activitate pastorala si culturala pe care a desfasurat-o în Diaspora.
Parintele Eduard-William Fartan a multumit atât Preasfintitului Parinte Claudiu si oaspetilor pentru bucuria de a fi în mijlocul comunitatii cât si celor peste 300 de credinciosi prezenti, pentru modul în care au stiut sa faca luminoasa celebrarea hramului bisericii lor.
La sfârsitul Sfintei Liturghii, ca la orice hram din patrie, si la Londra s-a organizat o agapa frateasca unde credinciosi au avut un moment placut de a se apropia si de a se întretine cu oaspetii.