„Vreau sa câstig, dar daca nu pot câstiga, vreau sa fiu brav în încercarea mea”

Aceste cuvinte simple, dar pline de patos, reprezentând juramântul sportivilor, au fost rostite de Utu, unul dintre sportivii cu sindrom Down, care au participat la Concursul „Special Olympics” organizat în mod traditional cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down de catre Asociatia Down Oradea, România.
O mica echipa de oameni harnici ai asociatiei viseaza în fiecare an realizarea acestui eveniment si cu ajutorul unor parteneri inimosi ca Liceul „Don Orione”, Administratia Sociala Comunitara Oradea – ASCO, Fundatia „Special Olympics România”, Universitatea din Oradea – Facultatea de Geografie, Turism si Sport, Departamentul de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie, Cabinetul de Genetica, Spitalul Clinic „dr. Gavril Curteanu” Oradea, Asociatia ASTRA DIAB Oradea, Erasport, a unor finantatori generosi ca: Asociatia D`Apetressi si S.C. Dor-Bob Prod S.R.L. si a altor persoane generoase care au sprijinit actiunea, material sau prin munca voluntara; visele devin realitate.
Zeci de tineri cu dezabilitati alaturi de însotitorii lor si de câteva personalitati remarcabile ale orasului nostru ca: d-na senator Florica Chereches, d-na Director ASCO, Arina Mos, d-na Consilier Doina Bunea s-au bucurat împreuna de marsul sportivilor echipati cu sosete colorate, de privelistea drapelului si de aprinderea flacarii care simbolizeaza de atâtea generatii competitiile sportive.
Dupa o runda de evaluari medicale desfasurate în dimineata evenimentului, tinerii s-au bucurat de o gustare si au pornit cu elan sa dea tot ce e mai bun din ei la probele sportive care au urmat.
Râsetele cristaline, lacrimile, chicotelile au fost doar câteva dintre exteriorizarile sportivilor nostri, când la sfârsitul concursului sportiv si-au preluat cu mândrie medaliile si premiile binemeritate.
…iar mica echipa de organizatori obositi, dar cu sufletele pline de amintiri placute, a plecat acasa sa viseze mai departe la o viata mai buna pentru copiii lor…

Asociatia Down Oradea România