„Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor din acest an are ca si tema ”Dreapta Ta, Doamne, si-a aratat taria ”, luata din Cartea Exodului, capitolul 15, versetul 9.
A opta zi de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor a avut loc în Catedrala Greco-Catolica din Oradea. Au fost prezenti reprezentanti ai Bisericii Romano-Catolice, Ortodoxe, Evanghelice-Lutherane, Penticostale, Penticostale apartinând Holiness, Unitariene, Reformate precum si a Comunitatii Evreilor Mesianici. Bisericile catolice din orasul nostru au fost reprezentate la cel mai înalt nivel de catre Preasfintitul Virgil Bercea, respectiv Preasfintitul Laszlo Bocskei.
Atmosfera frumoasei catedrale, care beneficiaza si de o buna acustica, a fost însufletita de corul seminaristilor, acesta oferind momente deosebite de înaltare sufleteasca.
Din partea Bisericii Greco-Catolice, cuvântul de învatatura a fost rostit de catre Preasfintitul Virgil Bercea, care ne-a dat o tema importanta de gândire. Preasfintia Sa a pornit de la învatatura evanghelica a zilei, legata de antiteza între atitudinea vamesului si cea a fariseului. Practic, „în fiecare dintre noi exista si un fariseu si un vames, suntem uneori mândrii si orgoliosi, însa ne straduim sa fim si umili, asa cu Isus asteapta de la noi”.
Tema noastra ar fi sa analizam de care parte ne situam în rugaciune, a vamesului ori a fariseului…

Înregistrarea poate vi vizionata aici: https://www.youtube.com/watch?v=iZpKKWQaxqE&feature=em-uploademail