„La invitatia europarlamentarului Monica Macovei, în perioada 3-7 martie, a.c., împreuna parintele Ioan Mitrofan de la Blaj si cu un grup de 36 de persoane, mai precis preotese greco-catolice care lucreaza, colaboreaza sau pur si simplu activeaza ca voluntare în asociatiile Caritas din eparhiile de Oradea, Cluj, Maramures, Blaj, Bucuresti, am avut sansa de a sta trei zile în tara care gazduieste institutiile europene, Belgia.
Excursia a fost sustinuta de catre europarlamentarul Monica Macovei. Multumita invitatiei lansate de aceasta am avut ocazia sa vizitam Parlamentul European si Primaria orasului Bruxelles, sa bifam obiective importante din capitala Belgiei, sa discutam cu fostul Ministru al Justitiei si cu consilierii domniei sale.
În prima zi a vizitei noastre am facut un tur al orasului cu autocarul, am vizitat impunatoarea cladire a Primariei, ne-am înfruptat cu gauffre cât mai dulci si aromate. Ziua s-a încheiat la Leven cu o liturghie oficiata de preotul asumtionist Cornelis Nelissen. O liturghie înaltatoare si o primire calduroasa pe care ne-a facut-o parintele Nelissen.
A doua zi, vizita la Parlamentul European si muzeul Parlamentarium, plus o întâlnire cu europarlamentarul Monica Macovei care ne-a ajutat sa cunoastem mai bine rolul si modul de functionare al Parlamentului European, dar si misiunea pe care domnia sa o are în calitate de membru al acestuia.
În cea de-a treia zi a sederii noastre în capitala Europei ,,ne-am pierdut” pe strazi si prin magazine. În inima Bruxelles-ului am descoperit stradute pline de farmec, un farmec aparte în vânzoleala eurocrata de pe strazile capitalei Belgiei, dar si parcuri, restaurante, berarii de renume, cu mii de tipuri de bere, de la clasicele blonde si brune, la fructate, nefiltrate sau cu arome ciudate, cafenele, magazine de antichitati, magazine vintage ori magazine cu haine noi, dar si boutiq-uri de bunatati si delicatese belgiene.
Trei zile de amintiri care vor ramâne întiparite mereu în mintea si în sufletele noastre.
Multumim doamnei Monica Macovei si Asociatiei Caritas Eparhial Oradea pentru sansa de a sedea câteva zile într-un oras al artei moderne, un oras multicultural, un oras în care poti regasi unul dintre cele mai mari mozaicuri culturale si lingvistice din lume – Bruxelles.