„Duminica, 23 martie 2014, Asociatia Tineretului Român Unit, ASTRU Oradea, a organizat prima Sfânta Liturghie a tinerilor în Biserica Seminarului Greco-Catolic Oradea.
Liturghia a fost celebrata de PS Virgil Bercea, alaturi de un sobor de preoti. În cadrul acestei Liturghii Preasfintitul, împreuna cu ASTRU si Cercetasii i-au multumit pentru activitatea depusa în Eparhia de Oradea timp de 14 ani parintelui Iuliu Vasile Muntean, care va pleca în misiune în SUA.
La începutul Sfintei Liturghii, pr. Anton Cioba, în numele tinerilor din ASTRU Oradea, i-a oferit în dar parintelui Iuliu, ca semn de multumire pentru activitatea depusa în cadrul asociatiei, o cruce pectorala – crucea Blândului Pastor, modelul pe care îl poarta Sfântul Parinte Papa Francisc. Preasfintitul Virgil i-a oferit epigonatul ca o recunostinta pentru întreaga sa activitate si implicare în cadrul Seminarului, asociatiilor eparhiei dar si în cadrul Tribunalului matrimonial.
În cadrul solemn, la finalul Sfintei Liturghii, Asociatia a primit în sânul ei 10 noi membrii care au primit binecuvântarea Preasfintitului Virgil si a pr. Anton, promitând sa fie un exemple de „apostoli în lume trimisi”.
În încheierea Sfintei Liturghii, în timp ce tinerii cântau, pr. Iuliu si-a luat ramas bun de la cei prezenti.