„Sarbatoarea trecerii dintre ani – Revelionul – a fost traita si anul acesta într-un profund spirit crestinesc. Multimea de tineri orionini (oradeni si nu numai) la care s-au adaugat si grupul de tineri de la Manastirea Franciscana, au ales sa înceapa aceasta sarbatoare print-o rugaciune de multumire, participând la Sfânta Liturghie de la ora 18:00, la Biserica Duminica Tuturor Sfintilor (Don Orione) din Iosia.
Au urmat momente de socializare, muzica, scenete, dansuri din diferite zone ale tarii, punându-se un accent deosebit pe datini si obiceiuri românesti.
Înainte de miezul noptii am participat cu totii la Slujba de „Te Deum”, în Catedrala „Sfântul Nicolae”, unde ne-am rugat împreuna cu Preasfintit episcopul nostru, PS Virgil Bercea si foarte multi credinciosi.
Dupa rugaciunea din Catedrala, s-a ciocnit un pahar de sampanie cu ceilalti credinciosi, dupa care majoritatea s-au îndreptat spre piata centrala a orasului pentru a urmari focurile de artificii.
Bucuria sarbatorii a fost reluata în sala de festivitati a Liceului “Don Orione” unde, pentru început, în centrul atentiei au fost sarbatoritii zilei si mai ales majoratul seminaristului-animator Cristian Hodut.
Revelionul este „alternativ” întrucât se doreste a fi într-un spirit crestin: rugaciune, decenta, respect, fara tigari si alcool, într-o atmosfera care i-a facut pe toti sa se simta membrii ai unei mari familii.
Multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a permis sa fim si la acest Revelion multe persoane, ca am putut sa ne simtim bine, sa ne distram frumos si sa petrecem împreuna cu pastorii nostri si în mod deosebit cu Episcopul nostru Virgil Bercea a carui binecuvântare am primit-o pentru Noul An pe care l-am început.