„Cercetasii din Comunitatea Don Orione Oradea, dupa ce au celebrat împreuna sarbatorile de Craciun si de Anul Nou (Sfintele Liturghii, colindatul prin familii, revelionul alternativ…) au plecat în traditionala tabara de iarna. Pe 2 ianuarie copii si tinerii cercetasi (Reparto, Noviciat, Clan-Foc, Co.Ca) din „Comunitatea Scoutistilor Orionini” au pornit de la Centrul Don Orione în cautarea zapezii motiv pentru care tabara s-a desfasurat la Arieseni, la cabana Liceului Ady Endre.
Am petrecut 4 zile memorabile în mijlocul naturii, dar mai ales în comuniune cu fratii si surorile scout ale diferitelor grupuri. Tema dominanta a taberei de altfel a fost cea a unitatii în diversitate. Copiii si tinerii au fost calauziti de coordonatori sa descopere, pe urmele lui Baden Powell si ale lui Don Orione, cum sa fie o mare familie, depasind limitele vârstei, diferentelor sociale sau a legaturii de sânge si ca fericirea proprie o gasesti atunci când o daruiesti semenilor. Pentru a întelege si mai mult acest lucru ne-a ajutat si Pr. Mihai Fecheta prin celebrarea Sf. Liturghii si explicarea învataturii crestine.
Am avut parte de zapada, ce-i drept, nu multa cum am fi dorit noi, dar nici putina. Exact cât sa se marcheze aceasta tabara pentru a o face mai frumoasa. Jocurile în zapada, drumetiile – mai ales cea la Groapa Ruginoasa – datul cu nailonul pe derdelus si bataile cu bulgari au fost nelipsite. Serile au fost înfrumusetate prin scenete, jocuri, cântece, momente spirituale si discutii pe diverse teme.
Credem ca a fost o tabara foarte reusita, în ciuda faptului ca am fost destul de îngramaditi, iar noi am fost mai respectuosi si mai atenti comparativ cu alte tabere. Credem ca totul merge înspre bine. Momentul cel mai greu a fost cel al reîntoarcerii la Oradea si al despartirii de locurile si experientele facute în aceste zile. Multumim bunului Dumnezeu si Comunitatii Don Orione din Oradea ca ne-a dat posibilitatea sa traim înca odata o asemenea aventura.
„Întotdeauna fii gata!”