„E din nou sfânta zi de duminica. Am asteptat, curios si nerabdator ca împreuna cu un grup de tineri din Zalau sa particip la Reculegerea din Postul Craciunului organizata de surorile de la Manastirea „Sfânta Inima a lui Isus” împreuna cu Pr. Bertean Daniel si Pr. Ciprian Robotin. A fost pentru mine o experienta inedita, pe care doream sa o traiesc cu intensitate maxima. M-am dus cu emotie dar si cu o bucurie pe care n-o pot explica în cuvinte. Când am început , totul parea învaluit într-o pace cereasca, ce cobora din cupola ocrotitoare a Raiului. Am meditat asupra Buneivestiri si în mintea mea s-a deschis o poarta spre un tarâm sacru. Mi-o imaginam pe Sfânta Fecioara, îngenunchiata, într-o casuta modesta, cufundata în Rugaciune si adoratie. Era atât de frumoasa si o simteam atât de aproape de mine încât aveam senzatia ca o pot atinge. Dintr-o data imaginea a fost inundata de o lumina puternica iar pe o pana de curcubeu a coborât un Fat-Frumos cu aripi. Nu, nu era Fat-Frumos. Era îngerul Gavril, pe care îl cunoasteam bine, nu stiu exact de unde.
M-am bucurat de vestea minunata si simteam ca sunt martorul unui eveniment unic din istoria lumii, nasterea lui Isus.
Din piepturile celor aproximativ 40 de tineri prezenti, se desprindeau din când în când, invocatii, ca niste bulgari de lumina. Eu îl simteam pe Isus atât de aproape încât aveam sentimentul ca pot sa fac orice, pot sa ma înalt si sa zbor pe aripile iubirii pe care Isus o revarsa asupra fiecaruia dintre noi. Dupa cum era si firesc, dupa meditatie a urmat adoratia lui Isus: ”Vino, Doamne între noi / Când sunt vânturi si ploi / Chiar si-atunci când suntem fericiti!…”Adoratia a fost un moment minunat deoarece a fost facuta cu sinceritatea pe care Mântuitorul nostru o apreciaza si o iubeste atât de mult.
În aceasta atmosfera minunata, tinerii prezenti si-au purificat sufletul printr-o spovada pregatindu-se astfel pentru a întâmpina Nasterea Domnului. În timpul Sfântei Liturghii, am fost primiti la Cina cu Trupul si Sângele lui Cristos. A fost… magic! Sentimentele mele au prins glas într-o Rugaciune pentru toti cei pe care-I iubesc si pentru toti cei pe care nu-I iubesc, o rugaciune pe care am asezat-o în bratele Domnului meu, Isus.
A fost un sentiment nemaipomenit si sper din tot sufletul ca nu va ramâne unic.