„Sâmbata, 7 decembrie, si duminica, 8 decembrie, comunitatea româna unita din Crema si-a sarbatorit ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nicolae.
Momentul a fost marcat de un event cultural reprezentat de prezentarea cartii Catene e terrore a episcopului greco-catolic Ioan Ploscaru. Prezentarea a fost facuta sâmbata de la ora 16 de catre Preasfintitul Virgil Bercea, de fata fiind Mons. Oscar Cantoni episcopul de Crema, Parintele Protopop Vasile Barbolovici P. Michele Pirotta si Parintele Paroh Viorel Flestea si alte persoane doritoare de a cunoaste dureroasa persecutie a Bisericii Unite din România în perioada comunista.
Duminica, de la ora 10 preotii prezenti, Pr. Protopop Vasile Barbolovici de la Venetia, Pr. Protopop Marinel Muresan de la Bologna, Pr. Marius Visovan de la Bolzano, Pr. Andrei Mesesan de la Ostiglia – Mantova, Pr. Paroh Viorel Flestea, alaturi de Diac. Coste Ifrim Florentin, i-au întâmpinat pe cei doi episcopi, de Oradea si de Crema, la intrarea în biserica cu Sf. Evanghelie si Sf. Cruce.
La începutul Sf. Liturghii, Preasfintitul Virgil a citit rugaciunile de sfintire a icoanelor si a iconostasului, ungându-le ulterior cu Sfântul Mir si stropindu-le apoi cu apa sfintita. Sfânta Liturghie si-a urmat cursul normal, însa prezenta celor doi episcopi,a preotilor si a diaconului, precum si atmosfera creata în biserica de noul iconostas si de cântarea lina a stranii au produs o puternica emotie în sufletele credinciosilor prezenti.
La sfârsitul Sfintei Liturghii parintele Viorel a primit din partea Preasfintitului Virgil crucea pectorala. La rândul sau parintele paroh a dorit sa multumeasca tuturor credinciosilor pentru eforturile lor acordând diplome de recunostinta celor care s-au remarcat prin implicarea lor în activitatea parohiei.
Din partea Consulatului Român de la Milano, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Excelenta Sa Domnul Consul George Milosan.
Sarbatoarea a continuat cu prânzul oferit de parohia din Crema si pregatit de mâinile dibace ale gospodinelor nostre, la care au fost invitati toti credinciosii.
Multumim lui Dumnezeu pentru clipele binecuvântate de rugaciune în unitate pe care ne-a permis sa le traim. Cu adevarat a fost momentul cel mai înaltator trait de comunitatea din Crema de la înfiintare, în urma cu patru ani, pâna în prezent.
Sursa:http://www.bru-italia.eu