„Comunitatea româneasca greco-catolica din Padova, aflata sub ocrotirea Sfântului Nicolae, a avut pentru întâia oara ocazia de a venera relicvele acestuia, pe data de 8 decembrie 2013, în a patra duminica din postul Craciunului.
Acest lucru a fost posibil prin bunavointa si generozitatea calugarilor benedictini de la Manastirea de Praglia, care ne-au oferit spre închinare o particica din moastele Sfântului mare facator de minuni.
Ipodiaconul Marius Pacala a prezentat într-o cateheza sustinuta la finalul Sf.Liturghii câteva crâmpeie din viata acestui om al lui Dumnezeu si pastor sufletesc, cu o mare sensibilitate fata de necazurile altora,aparator al vietii, luptatorîmpotriva cruzimii si a necinstei,ocrotitor al celor aflati în pericole.
Universalitatea acestui sfânt venerat atâtîn spiritualitatea latina, cât si în cea bizantina, face ca cei care se afla în prezenta moastelor sale sa se simta uniti de aceeasi credinta în Cristos.Acest lucru s-a petrecut si în cadrul comunitatii noastre care, pentru aceasta ocazie, s-a bucurat de vizita unor credinciosi româniromano-catolici,veniti sa îsi exprime veneratia fata de Sfântul Nicolae.
Fie ca mijlocirea acestui “Pom al Raiului”sa ne ajute sa ne învrednicim de viata cea fara de sfârsit, pentru ca, precum în Acatistul Sf.Nicolae ce l-am facut la sfârsitul Liturghiei, sa cântam lui Dumnezeu împreuna cu elcântarea„Aliluia”!
Sursa: http://www.bru-italia.eu