„Sâmbata seara, 25 de italieni din Brescia si Firenze, membri ai asociatiilor „Famiglie e Solidarieta” si „Arcobaleno”, au asistat la festivitatea de acordare a 20 de burse scolare, în Amfiteatrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea.
Bursele au fost oferite unor elevi cu medii peste 8.50, implicati în mai multe activitati, dar cu o situatie financiara familiala momentan mai dificila. A fost prezentata biografia fiecarui elev iar bursa a fost oferita în memoria cuiva drag care a murit.
Festivitatea s-a incheiat cu un dans oferit de perechi de la Ansamblul Bihorul si cu o masa si voie buna.
La eveniment au participat copii, parinti, diriginti, Alberto Passini di Brecia – presedintele Asociatiei „Famiglie e Solidarieta”, Piero Baldassini – presedintele Asociatiei Arcobaleno, preotul Buboi Gavril – partener al italienilor prin intermediul Asociatiei „Charitatis Sf. Nicolae”, directorul Liceului Greco-Catolic – Andrei Cristea si directorul educativ al liceului – Antonia Nica.
Reamintim ca Asociatia „Famiglie e Solidarieta” a venit în Bihor de mai mult de zece ani. Astfel, în 2003, a sprijinit inaugurarea casei de copii de tip familial „Margherita” din Telechiu – proiect initiat de As. „Charitatis Sf. Nicolae” din Oradea.
Sursa: http://www.bihon.ro/