„Asociatia „Ave Miriam” – de pe lânga Parohia Greco-Catolica Valea lui Mihai – si-a încheiat programul zilnic de vara, odata cu apropierea sfârsitului vacantei. Copiii din Valea lui Mihai au avut ocazia sa petreaca zilnic timpul într-un mod placut în oratoriul „Colt de rai”.
În aceasta vara, Oratoriul a fost un loc îndragit de un numar de 40 de copii din care 30 prezenti aproape zilnic. Toti s-au bucurat de o constanta buna dispozitie datorata, mai ales, pedagogului Carmen Zima care le-a organizat timpul, condimentându-l cu joc, lecturi biblice, discutii, îndeletniciri artistice, excursii, sport si dans. Împreuna am dobândind cunostinte culturale si practice, descoperind atractii locale, precum Muzeul orasenesc, dar si regionale, precum Casa taraneasca din Galospetreu, ferma de struti din Tarcea, Biserica „ruteana” (greco-catolica) si splendidul castel Karoly din Carei. Tot împreuna am devenit mai mari si mai apropiati unul de altul, descoperind frumusetea prieteniei între noi, cu tinerii studenti teologi din Pavia (Italia) si cu copiii din Carei, de la centrul de joaca „Casuta Teodorei” de pe lânga Parohia Greco-Catolica de limba maghiara din Carei, dar si al caritatii cu copiii din centrul de plasament de tip familial din Galospetreu, parte a impresionantului lant creat din iubire de catre fratele Bojte Csaba.
Din program, nu au lipsit nici incursiunile în taina limbii engleze alaturi de profesorul Baricz Nanasi Ferenc. Totul a fost posibil datorita parintilor care ne-au acordat încredere si au contribuit la costurile derularii programului, alaturi de Primaria orasului Valea lui Mihai – prin bunavointa domnului primar Nyako Jozsef si a consilierilor locali si alaturi de Savsor Trascom si Savmer Brutaria Casei – prin bunavointa familiei Savu si a domnului dr. Furau Gheorghe. Multumim tuturor acestor sponsori, colaboratorilor pedagogi, printre care Margareta Zacota, si domnului profesor Suhany Sandor, care a asigurat desfasurarea colaborarii cu Asociatia Kinder Missionswerk din Aachen, care a contribuit la amenajarea centrului.
Sfârsitul acestei Scoli de vara, care va continua si la anul, a fost marcat cu un mult asteptat bal mascat, în 30 august. Bucuria copiiilor a fost întrerupta doar o singura data cu anuntul încetarii „gradinitei” (vorba lor), anuntate cu un inevitabil amestec între regret, nostalgie si iubire pedagogica din partea Asociatiei.
S-a lansat, însa, invitatia de a ne urmari si cauta si pe mai departe, caci acest program de vara este doar o parte a proiectului „Colt de rai” care continua, de doua ori pe saptamâna, si în timpul anului scolar cu diverse activitati. Vom desfasura activitati recreative si îndeletniciri artistice si artizanale si oferim spatiul pentru organizarea de aniversari pentru copii.