CONFERINTA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA

Str. Diligentei nr. 24, sector 3, 031555 – Bucuresti

Tel./fax +40 31 4361250 e-mail: secretariat@episcopat.ro

COMUNICAT DE PRESA

Episcopii catolici din România se vor întruni la Bacau si Luncani

Peste 15 episcopi catolici din România se vor întruni în perioada 9-12 septembrie la Luncani (lânga Bacau) pentru sesiunea de toamna a Conferintei Episcopilor din România. Marti, 10 septembrie, ora 18.00, în biserica din Bacau, ÎPS Francisco Javier Lozano, nuntiu apostolic în România si Republica Moldova, va prezida sfânta Liturghie de deschidere a lucrarilor.
Tinând cont de Anul Credintei pe care îl traieste Biserica Catolica, în prima parte a întâlnirii episcopii vor avea o zi de reculegere si de aprofundare spirituala care va culmina cu celebrarea sfintei si dumnezeiestii Liturghii în biserica parohiala „Sfintii Apostoli Petru si Paul” din Bacau (marti, 10 septembrie).
Lucrarile plenare se vor desfasura la Manastirea Calugarilor Carmeliti din Luncani (Bacau). În timpul lucrarilor, episcopii vor face o evaluare a evenimentelor interne si externe din ultima perioada si vor aborda si teme legate de viata interna a Bisericii locale, relatia sa cu institutiile de stat si cu celelalte culte religioase, precum si teme cu caracter social pentru noul an pastoral.
Conferinta Episcopilor din România, institutie bisericeasca permanenta, înseamna adunarea ierarhiei catolice din România, constituita cu aprobarea Scaunului Apostolic. În România sunt 17 episcopi, sase dieceze romano-catolice si cinci greco-catolice.
La Sesiunile plenare ale Conferinta Episcopilor din România participa cu statut de invitat permanent si PS Anton Cosa, episcop Chisinau (Republica Moldova). Actualmente (2013 – 2016), presedintele Conferintei Episcopilor din România, este ÎPS Ioan Robu, mitropolit-arhiepiscop de Bucuresti.

Secretar general,