„În perioada 15-20 iulie copiii si tinerii de la Oratoriul „Don Orione” au avut prilejul de a participa la tabara de vara care s-a intitulat „Oratoriul de gheata”, având ca punct de plecare filmul „Era glaciara”. Zilele au fost însorite pe toata durata taberei, astfel încât s-au putut face drumetii si totodata vedea obiectivele turistice din Rachitele: cascada Valul miresei, vârful Lespezi si anumite grote. Majoritatea copiilor au experimentat cum este sa te dai pe tiroliana si au ajuns la concluzia ca este un lucru inedit.
Voia buna si jocurile se împleteau destul de frumos pe parcursul întregii zile, iar seara continua programul recreativ cu înaltatorul foc de tabara. Parintele Mihai, fiind prezent în tabara a tinut Sfânta Liturghie, reliefând prin predicile sale felul în care ar trebui sa se comporte tinerii în cercul de prieteni si în societate, urmându-L pe Cristos. Fr. Francisc si Fr. Catalin s-au îngrijit de momentele de formare spirituala pe întreaga durata a taberei, momente în care au dezvoltat tema taberei, scotând în relief lucrurile ce erau în sintonie cu viata Animatorului prin excelenta – Isus Cristos si, totodata, cu a Sfântului Luigi Orione.
Întreaga tabara a fost un prilej de a sta împreuna, de rugaciune, de voie buna si de a învata ca oricât de diferiti putem fi, importanta este iubirea care ne leaga unul de celalalt.
Multumim Bunului Dumnezeu, parintilor, animatorilor voluntari si binefacatorilor ce ne-au ajutat sa facem aceasta tabara.