„În perioada 29-31 mai 2013 a avut loc la Centrul “Ioan Paul al-II-lea” din Loreto ultima întalnire pregatitoare a Campusului Ecumenic International ce se va desfasura în perioada 9-16 august în frumoasa localitate cunoscuta în întreaga lume pentru Sf. Casa a Mariei.
La aceasta reuniune au participat delegati romano-catolici (italieni), greco-catolici (români), luterani (suedezi si danezi), anglicani (englezi), ortodocsi (români din Resita). Din partea Eparhiei din Oradea au participat Pr. Paul Popa si Pr. Coriolan C. Muresan de la Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici.
Participantii au definitivat programul Campusului ce se va desfasura în perioada 9-16 la Loreto, subliniind primatul ascultarii Cuvântului lui Dumnezeu dar în acelasi timp necesitatea marturiei pe care tinerii trebuie sa o dea despre viata lor de credinta. Pe lânga momentele de rugaciune, Campusul va contine workshop-uri, marturii despre trairea credintei în societatea de azi precum si vizitarea vechiului oras medieval San Severino Marche unde exista o veche manastire de clauzura a Surorilor Clarise fondata în secolul al XIII-lea.
În dupamasa zilei de 30 mai toti participantii s-au recules în Sf. Casa a Mariei de la Loreto si au vizitat manastirea Manastirea Surorilor Clarise din San Severino Marche.
Pentru prima data în 2013 la Campusul Ecumenic International de la Loreto vor participa si tineri din alte eparhii si dieceze catolice din Romania.