Blaj, 22 mai 2013

Preasfintiile Voastre,
Cucernici parinti,
Iubiti credinciosi,

Pe data de 2 iunie întreaga lume catolica se uneste cu Sfântul Parinte Papa Francisc în Adoratia Euharistica ce va avea loc în Bazilica Sfântul Petru din Roma.
Programul dureaza o ora si începe la orele 18.00, ora României. Comuniunea cu Sfântul Parinte este bucuria împartasirii cu Biserica zidita pe temeliile apostolului Petru – Întâistatator în ale dragostei si credintei. Este un moment de har si convertire, unde atentia noastra spirituala se concentreaza pe credinta si speranta, în ascultarea si fidelitatea fata de vointa lui Dumnezeu.
În cadrul unui oficiu potrivit cu aceasta ocazie, vom exprima si ne vom uni în bucuria rugaciunii pentru Sfântul Parinte. Acolo unde exista deja un program de seara, acesta se va completa cu rugaciuni potrivite unui asemenea moment de comuniune.
Acest moment de adoratie este o buna si sfânta ocazie de a consfinti comunitatile noastre la Inima lui Isus prin Inima Maicii Sfinte, dupa textul rugaciunii pe care am rostit-o alaturi de ceilalti episcopi, la Biserica Sfânta Maria din Baia Mare, pe data de 12 martie a.c. dupa pelerinajul de la Sighet.
În Domnul cel înviat, trimit tuturor binecuvântarea arhiereasca.

Arhiepiscop Major