Copii, tineri, prietenie, implicare, încredere, bucurie, voie bună, daruri de la Dumnezeu, așa am putea descrie în câteva cuvinte taberele EduCamp desfășurate și în acest an de Asociația Edubiz, pentru 120 de tineri și copii, în perioada iunie și iulie.

Taberele EduCamp fac parte din programele de dezvoltare personală și profesională, pe care Asociația EduBiz le dezvoltă din 2013 pentru mii de tineri și copii, în Bihor și Cluj.

În fiecare an, EduBiz oferă pentru sute de tineri și copii programe de orientare profesională și vocațională, de dezvoltare de competențe de viață, prin care aceștia își descoperă propriile talente. Voluntariatul este esențial pentru fiecare tânăr care devine membru EduBiz; împreună edubiștii adună peste 50.000 de ore de voluntariat pe an în activități pentru copiii orfani, copiii din spitale sau din mediul rural, pentru persoane vârstnice, asociații din orașe, precum Caritas, Asociația Umanitară pentru Autism, SOS Autism, spitalele din orașe, etc. Experiența Edubiștilor continuă cu stagii de practică peste vară, în domeniile de interes ale fiecărui tânăr participant.

„Aș vrea ca ziua aceasta să nu se termine niciodată” ne-a spus Patric, într-una din taberele EduCamp. Taberele EduCamp sunt deliciul Edubiştilor pentru experiențele inedite de care au parte, pentru atelierele de dezvoltare de competențe de viață, de creativitate și dezvoltare de talente. Edubiștii sunt puși la încercare în drumeții și activități în munte, unde muncesc în echipă pentru a ajunge la destinație și a-și îndeplini obiectivele propuse; așa învață să aibă încredere în ei și unii în alții și să iasă din zona de confort. Toate zilele din EduCamp sunt pline de râsete și voie bună, de jocuri, de momente amuzante, distracție și mai ales de multă comunicare. Tinerii ajung să se cunoască foarte bine între ei și să lege prietenii strânse.

Fiecare copil și tânăr are rolul său în tabere, de la pregătirea activităților, la pregătirea mesei, la curățenia locului, la sprijin pentru ceilalți; așa realizează că fiecare persoană este importantă și că împreună pot face lucruri extraordinare.

Să trăiești înseamnă să-ți descoperi misiunea și să o urmezi. În fiecare tabără tinerii și copii au Sf. Liturghie. Au ocazia să discute liber cu preoții și chiar să realizeze darurile primite de la Dumnezeu, valorile pe care le au și modul în care fiecare își poate folosi talanții și pentru a se implica pentru cel de lângă el.

Pentru ei Edubiz înseamnă cunoaștere și dezvoltare, experiențe de viață, oportunități, prietenie, bucuria de a fi împreună cu tineri care au aceleași valori. Ei sunt tinerii de azi, profesioniștii de mâine.

Antonia Şandra