„Saptamâna Sfânta 2013 – prilej de meditare la patimirea dureroasa a lui Isus Cristos pe Calvar, prilej de pregatire a sufletului pentru întâmpinarea cu bucurie si cu inima curata a celei mai mari sarbatori crestinesti – Învierea Domnului nostru Isus Cristos.
În Joia Mare, credinciosii Manastirii Franciscane ,,Maica Domnului'' din Oradea au luat parte la celebrarea Deniei celor 12 evanghelii ale patimilor, celebrare oficiata de PS Virgil Bercea, alaturi de preotii franciscani ai parohiei. În cadrul acestei celebrari s-a sfintit noul iconostas. Proiectul iconostasului a fost conceput de arh. Aurel Ioan Cobe si a fost realizat la Arad, din lemn multistratificat, de catre firma SC Mobilier Vlas. Icoanele, realizate în stil neo-bizantin, poarta semnatura pictorului Marian Furtuna.
Parintele paroh Mihai Vatamanelu a multumit pe aceasta cale credinciosilor si binefacatorilor care au facut posibila realizarea acestuia în biserica noastra si pentru bucuria de a putea întâmpina Învierea Domnului în ,,straie'' noi, de sarbatoare.
Multumim Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului pentru momentele de har si binecuvântare, prin care sufletele noastre se pregatesc spre a primi cu bucurie sfânta, Lumina lui Cristos Cel Înviat!