„Comunitatea greco-catolica din Simleu Silvaniei celebreaza an de an, în Miercurea Mare, Calea Sfintei Cruci pe dealul din oras.
Ca în fiecare an, si de data aceasta, pe data de întâi mai, preotii împreuna cu un grup de credinciosi greco-catolici printre care si credinciosi apartinatori altor culte, au ales sa urce în rugaciune, pe o carare nu prea usoara, dar într-un cadru extraordinar de natura ce predispune la meditatie si reculegere, rugându-se „Calea Sfintei Cruci”.
La sfârsitul acestui moment de rugaciune, parintele paroh, Nicolae Bodea a tinut sa multumeasca celor prezenti si a amintit cuvintele Sfântului Parinte Papa Francisc de la „Calea Crucii” de la Colosseum din Roma, care spunea: “În aceasta noapte trebuie sa ramâna un singur cuvânt, care este Crucea însasi. Crucea lui Isus este Cuvântul cu care Dumnezeu a raspuns raului lumii. Uneori ni se pare ca Dumnezeu nu raspunde la rau, ca ramâne în tacere. În realitate Dumnezeu a vorbit, a raspuns, iar raspunsul sau este Crucea lui Cristos: un Cuvânt care e iubire, îndurare, iertare. Este si judecata: – a spus Sântul Parinte – Dumnezeu ne judeca iubindu-ne. Sa ne amintim acest lucru, Dumnezeu ne judeca iubindu-ne. Daca primesc iubirea Sa sunt mântuit, daca o refuz sunt condamnat, nu de El, ci de mine însumi, pentru ca Dumnezeu nu condamna niciodata, El doar iubeste si mântuieste. Iubiti frati: Cuvântul Crucii este si raspunsul crestinilor dat raului care continua sa actioneze în noi si în jurul nostru”, a mai spus Papa Francisc. “Crestinii trebuie sa raspunda raului cu binele, luând asupra lor crucea, asemenea lui Isus. Sa mergem împreuna pe Calea Crucii, sa mergem purtând în inimi acest Cuvânt de iubire si de iertare. Sa mergem asteptând Învierea lui Isus, care ne iubeste atât de mult.Totul e iubire”.
Parintele a încheiat spunând: „coborâm în tacere, lasând cuvântul crucii sa lucreze în inimile noastre si sa mistuie tot ce e rau, tot ce e pacat”.