„Zilele de 26, 27 si 28 aprilie au reprezentat un moment special din viata spirituala a copiilor si tinerilor din parohiile“Sfânta Familie” si “Sfintii Petru si Pavel” din Zalau. În acele zile au fost organizate, cu sprijinul Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea, Reculegeri spirituale pentru tineri.
Noi, cei aproximativ 50 de tineri si copii însotiti de îndrumatorii nostri: pr. Ciprian Robotin, pr. Daniel Bertean si Surorile Sfintei Inimi a lui Isus din comunitatea noastra, am petrecut trei zile de o puternica încarcatura spirituala la Sinteu, o mica localitate situata în judetul Bihor, o zona linistita, departe de zgomotul oraselor, potrivita pentru o astfel de activitate.
În prima seara, a avut loc Sfânta Liturghie, urmata de meditatia interactiva prezentata de pr. Adrian Podar, invitat sa sustina meditatiile pentru tineri. Înca din timpul predicii, pr. AdrianPodar ne-a captat atentia printr-un mod inedit de a ne transmite mesajul lui Cristos, apelând la dialog si la exemple concrete. Astfel, am înteles ca fiecare dintre noi se poate identifica cu cei doi calatori, în drumul lor spre Emaus: viata noastra, deoarece si noi sutem tentati sa nu il recunoastem pe Isus cel înviat pentru noi, sa îi dam la o parte, sa il ignoram, ca mai apoi sa constientizam cât de dependenti suntem de El, deschizându-ne ochii.
A doua zi a început cu Sfânta Liturghie si o continuare a meditatiei din seara precedenta, urmata de discutii pe grupuri si de pauza în care am cântat, ne-am jucat si am vizitat rezervatia de zimbrii din apropiere, urmând ca seara sa ne rugam Calea Crucii, meditând la Patimile lui Cristos, iar mai apoi sa participam la Adoratia Euharistica, care a impresionat profund pe fiecare ditre noi.
Duminica, dupa celebrarea Sfintei Liturghii, ne-am impartasit unii altora experientele si concluziile , aflând astfel, ca fiecare dintre noi a învatat ceva nou, care îl va îmbogati spiritual si îl va ajuta sa parcurga în continuare “drumul spre Emaus”.
Dorim sa-i aducem multumirea noastra lui Dumnezeu pentru reusita acestor zile spirituale, parintelui Augustin care ne-a primit în comunitatea din Sinteu, parintelui Adrian Podar, care a sustinut meditatiile, parintelui Ciprian Robotin si parintelui Daniel Bertean, Surorilor Sfintei Inimi a lui Isus si tuturor celor care au contribuit într-un fel sau altul ca aceasta întâlnire sa fie una benefica si sa aduca roade bogate, pentu ca “Tinerii sunt soarele sau furtuna zilei de maine” (Sf. Luigi Orione).