„Cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii, la propunerea Conferintei Episcopilor Catolici din România (CER), delegatii din diecezele si eparhiile catolice din România se afla în pelerinaj la Roma, în perioada 9-11 septembrie 2016, informeaza parintele Francisc Ungureanu, secretar general CER.
Intitulata „România în pelerinaj la Roma”, initiativa reuneste circa 500 de persoane – laici, calugari, calugarite si preoti – grupul de pelerini români fiind însotit de patru episcopi: ÎPS Ioan Robu – arhiepiscop mitropolit de Bucuresti si vicepresedinte CER, PS Petru Gherghel – episcop romano-catolic al diecezei de Iasi, PS Virgil Bercea – episcop greco-catolic al eparhiei de Oradea Mare, si PS Cornel Damian – episcop romano-catolic auxiliar la Bucuresti.
În cele trei zile în Cetatea Sfânta, pelerinii catolici români, de rit latin si bizantin, vor trece prin Poarta Sfânta a Bazilicii Sf. Petru, de la Vatican, se vor ruga la mormântul Sfântului Petru, vor vizita cripta cu mormintele papilor si Bazilica vaticana, vor participa împreuna la Sfânta Liturghie, la rugaciunea „Angelus” – duminica, în Piata Sfântul Petru – si la audienta jubiliara pe care Papa Francisc o va tine sâmbata, 10 septembrie a.c., în Piata Sfântul Petru. Suveranul Pontif va saluta grupul de pelerini români atât sâmbata, în cadrul Audientei jubiliare, cât si duminica, dupa recitarea rugaciunii „Angelus” (Îngerul Domnului). Duminica, la rugaciunea „Angelus” din Piata Sf. Petru, pelerinilor din România li se vor alatura si comunitatile catolice românesti din Roma si împrejurimi.
Sursa: http://www.e-communio.ro