„Joi, 4 aprilie, Parohia Valea lui Mihai, Asociatia Ave Miriam si Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea au desfasurat un program complex la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai. Parteneriatul s-a desfasurat în contextul Proiectului scolar national “Sa stii mai multe, sa fi mai bun”. Corpul didactic a propus o serie de activitati pentru tineri, acestia fiind invitati sa se înscrie la programele dorite.
Biroul Pastoral a organizat un program comunitar recreativ cu jocuri si karaoke. Activitatile si-au atins finalitatea, atmosfera fiind una deosebit de amicala. Sala de clasa în care s-a desfasurat activitatea (din cauza conditiilor meteorologice nepotrivite), s-a dovedit chiar neîcapatoare. Unii tineri, neînscrisi în programul nostru, priveau din usa, atrasi ulterior de glasul bucuriei noastre de a fi împreuna.
Asociatia Ave Miriam a organizat o conferinta pe tema “Avortului” sub aspectul medical, bioetic si al moralei crestine catolice. Prezentarea a fost facuta de studentul la Facultatea de Medicina din Arad, Marius Furau, asistat de medicul profesor, Gheorghe Furau, iar pentru probleme de morala a Bisericii, de preotul Zorel Zima.
Implicarea din partea tinerilor, aprecierile conducerii Colegiului tradeaza un feedback pozitiv fata de aceste acitivitati propuse cu o certa finalitate pedagocica.