„Comisia Europeana a adoptat noi programe din „Fondul de ajutor european pentru nevoiasi”, pentru perioada 2014-2020. Se vorbeste despre 3,8 miliarde de euro în favoarea a 4 milioane de persoane sarace ale Uniunii Europene.
„Acest fond ajuta persoanele, oferindu-le primii pasi pentru a iesii din saracie si din excluderea sociala”, a afirmat Marianne Thyssen, comisar pentru locurile de munca.
Fondul sustine în fapt, Statele membre în demersurile lor pentru ajutorul oferit persoanelor care sunt cele mai lovite de criza economica si sociala. „Prin asistenta, Fondul ajuta sa se scuteasca gravele forme de depravare materiala”. Fondul se concentreaza pe asistenta materiala oferita celor care sufera în cele mai grave forme de saracie – celor care nu au ce mânca, celor care nu au casa. Asistenta venita din acest Fond poate include mâncare, îmbracaminte si alte bunuri esentiale pentru uzul personal, dar si actiunile care favorizeaza integrarea sociala. „Acesta este un simbol al sprijinului Uniunii Europene” a încheiat doamna Tyssen.
Sursa:http://www.agensir.it