„Joi, 7 martie de la ora 17, s-a celebrat Ziua Mondiala de Rugaciune (ZMR) în Biserica Greco-Catolica „Nasterea Maicii Domnului” din Valea lui Mihai. Aceasta zi este organizata de Miscarea ecumenica a femeilor crestine. ZMR îsi are începuturile în anii 1890 si este sarbatorita astazi în peste 170 de tari, printre care si în România (deja de 40 de ani) în peste 200 de localitati.
La rugaciune au participat reprezentantii cultelor istorice locale: Bogdán István, paroh romano-catolioc, Balázs Kiss Csilla, paroh reformat, Popa Marius-Dumitru, paroh ortodox si Zima Zorel, paroh greco-catolic.
Comuniunea în rugaciunea cu si pentru femei a început cu auditia cântarii “Laudate Dominum”. Tema rugaciunii a fost citatul: „Am fost strain si m-ati primit!” (Matei 25,35). Dupa rostirea invocatiilor si ascultarea cuvintelor Sfintei Scripturi, preotii au adresat credincioaselor un cuvânt de învatatura, respectiv calde urari de bine. Copiii, din Biserica Reformata si Greco-Catolica au prezentat un scurt, dar frumos, program artistic bilingv.
Femeia este prin natura ei partasa atât creatiei Tatalui ceresc, prin nasterea de fii, respectiv este partasa misiunii de evanghelizare a Bisericii ai celor carora le-a dat viata. Copilul, doar în lumina credintei, primeste o proprie identitate crestina autentica si, astfel, un bun itinerariu al vietii sale, care îl ajuta sa ramâna mereu aproape de Dumnezeu si de semenii sai si niciodata strain în lume. În fata acestei demnitati si responsabilitati, s-a rostit un unanim final: “Îti multumesc tie, femeie, pentru ca existi!”.
La sfârsitul comuniunii, preotii au oferit participantelor o simbolica floare-imagine religioasa.