„Ca si în anii precedenti, si în acest an, în parohia greco-catolica din Curtuiuseni s-a organizat Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor.
În anul curent, de propunerea textelor s-au ocupat crestinii din India care au ales pentru meditatie si rugaciune textul scripturistic de la proorocul Miheia: „Cu ce ma voi înfatisa înaintea Domnului si ma voi pleca înaintea Dumnezeului celui Preaînalt? Înfatisa-ma-voi cu arderi de tot, cu vitei de un an? Dar, oare, Domnului Îi vor placea miile de berbeci, zecile de mii de râuri de untdelemn? Oare Îi voi da pe cel dintâi nascut al meu ca pret pentru faradelegea mea si rodul pântecelui meu pentru pacatul sufletului meu? Ti s-a aratat, omule, ceea ce este bun si ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire si milostivire si cu smerenie sa mergi înaintea Domnului Dumnezeului tau!” (6,6-8).
Motivatia alegerii acestui text a fost faptul ca în mod analog evreilor si indienii continua sa traiasca într-o continua stare de nedreptate.
Textul reda dialogul dintre Dumnezeu si popor, acesta din urma judecat pentru pacate si nerecunostinta. La acest punct, poporul se întreaba cu ce sa se înfatiseze înaintea Domnului pentru a-I câstiga bunavointa. I se raspunde ce voieste Domnul: sa fie drept, sa iubeasca milostivirea si cu smerenie sa umble înaintea Domnului Dumnezeu.
În acest an, la Curtuiuseni, întâlnirea pentru unitatea crestinilor a început la biserica romano-catolica unde cuvântul de învatatura a fost rostit catre preotul reformat Iosif Sabo, care s-a inspirat din textul mai înainte amintit.
În ziua a doua, credinciosii s-au rugat în biserica reformata, unde omilia a fost tinuta de catre parintele ortodox Iulian Lenghel.
În penultima zi, cea de a treia, ne-am adunat la biserica greco-catolica unde a luat cuvântul pastorul reformat în locul preotului romano-catolic, întrucât acesta, internat la spital, nu a putut sa fie prezent.
În ziua patra ne-am adunat la biserica ortodoxa din comuna unde a predicat subsemnatul.
Anul acesta, pe lânga numarul mare de crestini din toate cultele prezente în comuna, a participat si primarul comunei Nagy Stefan împreuna cu sotia acestuia si toti curatorii de la cele patru culte din comuna, chiar si cei din Vasad.