„Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului din acest an, 2012, a oferit pentru credinciosii oradeni un prilej de multipla sarbatoare si aniversare.
În cadrul Sfintei Liturghii, celebrata în Catedrala „Sfântul Nicolae” de catre Preasfintia Sa Virgil Bercea, împreuna cu un mare numar de preoti veniti de pe cuprinsul întregii eparhii, dar si din eparhiile vecine, a fost hirotonit preot diaconul Eduard Felician Fischer, vicerectorul Seminarului Major „Sfintii Vasile, Grigore si Ioan” din Oradea. Totodata, în acest an se împlinesc 18 ani de când episcopul de Oradea a fost ridicat la treapta arhieriei împreuna cu Preasfintia Sa, Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj. Concomitent cu hirotonirea episcopilor, în urma cu 18 ani, actualul vicar general al Eparhiei de Oradea, Preacuviosul Parinte Florian Gui, preot al Congregatiei „Don Orione” a depus voturile calugaresti.
Întreaga sarbatoare s-a desfasurat sub emotiile si bucuria aniversarii acestor evenimente unice si irepetabile din viata slujitorilor lui Hristos.