„Duminica, 8 iulie, comunitatea greco-catolica din Ghenetea l-a primit cu mare bucurie în mijlocul ei pe Preasfintitul Virgil.
Dupa ce în urma cu 8 ani biserica din localitate a fost sfintita, iata ca prin eforturile comunitatii si ale unor binefacatori a fost finalizata casa parohiala, precum si doua icoane dispuse pe fatada bisericii, reprezentând pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel, a caror hram biserica îl poarta.
P.S. Virgil a fost întâmpinat de pr. paroh Gheorghe Lit-Demian, pr. prot. Zorel Miclaus, toti preotii din protopopiatul de Marghita si un impresionant numar de credinciosi greco-catolici si ortodocsi care au dorit sa ne fie alaturi la acest moment de sarbatoare.
Sfânta Liturghie arhiereasca a fost celebrata de Preasfintitul Virgil alaturi de pr. prot. Zorel Miclaus, pr. paroh Gheorghe Lit-Demian, pr. Adrian Simon Cioara, pr. Florin Ghiulai, pr. Alin Ortan, pr. Gheorghe Dat, pr. Gheorghe Seica, pr. Vasile Todean, pr. Gabriel Vana, pr. Ioan Aciu.
Preasfintia Sa, în cuvântul sau de învatatura, referindu-se la evanghelia duminicii, i-a întarit pe credinciosi si i-a îndemnat sa ramâna tari în credinta spunându-le: „rugati-l pe Isus sa ramâna mereu cu voi”. Preasfintitul Virgil a multumit tuturor celor ce s-au implicat în edificarea casei si realizarea celor doua icoane. La rândul sau, pr. Gheorghe Lit-Demian a multumit lui Dumnezeu pentru aceasta zi minunata: „se cuvine sa-i aducem lauda lui Dumnezeu pentru toate darurile care le-a trimis în comunitatea noastra”. De asemenea a multumit tuturor celor prezenti la aceasta sarbatoare, familiei si celor care au dat un sprijin atât material, cât si spiritual pentru acest eveniment.
Pentru meritele deosebite si implicarea în bunul mers al parohiei timp de 8 ani pr. paroh Gheorghe Lit-Demian a fost numit „iconom stravofor” si a primit din partea Preasfintitului Virgil crucea pectorala.
Dupa slujba a urmat sfintirea celor doua icoane de pe fatada bisericii si a casei parohiale.
La final toti participantii au fost invitati la o agapa frateasca în curtea bisericii.