În această perioadă a postului, tinerii din Comisia de Tineret a Eparhiei greco-catolice de Oradea, având susținerea Biroului Pastoral, au adresat celor de vârsta lor, părinţilor, îndrumătorilor şi, practic, oricărui credincios, invitaţia de a se alătura în rugăciunea Calea Crucii în fiecare zi de miercuri, timp de cinci săptămâni, începând cu ora 19.00, prin intermediul platformei Zoom. Cei doritori au fost încurajaţi să participe la rugăciune cu lumânări aprinse la propriu şi cu lumină în suflet, străduindu-se să invite pentru acest demers cât mai multe persoane. Cu toţii se vor uni în rugăciune pentru pacea în lume, pentru poporul ucrainean, greu încercat în acestă perioadă, dar și pentru familii, pentru prieteni.

În fiecare dintre aceste săptămâni, prin rotaţie, câte două protopopiate vor fi gazde ale întîlnirilor de rugăciune, pregătind cântecele şi textele aferente staţiunilor rugăciunii.

Ieri seară, 16 martie 2022, rugăciunea savârșită în mod special în timpul Postului Mare, amintind de patimile și moartea care vor duce la Învierea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Cristos, a intrat în casele tuturor participanţilor prin implicarea în mod special a tinerilor din protopopiatele de Beiuş şi de Holod, gazdele din această săptămână. Astfel, tineri din eparhie, alături de părinţii şi cunoştinţele acestora, prin intermediul platformei Zoom, s-au rugat împreună. Gazdele s-au împlicat din tot sufletul şi au recitat rugăciunile ori meditaţiile aferente staţiunilor rugăciunii. Miriam Zima a şi interpretat cu mult talent şi dăruire cântecele specifice rugăciunii. Le-au fost alături şi i-au îndrumat cu toată căldura Doamna profesor Carmen Zima, Părintele protopop Zorel Zima, Părintele responsabil Simion Terec și Părintele protopop Ioan Tătar. Ne bucurăm, dragi tineri, pentru timpul petrecut împreună cu voi în rugăciune şi vă mulţumim tuturor! Mulțumim Comisiei de Tineret pentru implicare!

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru  acest timp de har, iar săptămâna viitoare, miercuri 23 martie, de la ora 19.00,  vom răspunde cu toţii invitaţiei tinerilor din protopopiatele de Supur și Zalău.

Vă rugăm să trimiteți acest link de invitație  prietenilor, cunoștințelor, rudelor și tuturor persoanelor interesate.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84851235076?pwd=WUpvaEJKcnU4OThmWEhnNVJibmUvUT09

Meeting ID: 848 5123 5076

Passcode: 100300

Laura Ologu

Biroul Pastoral