„În momentul de fata prisosul vostru sa acopere lipsa lor” (2 Cor. 8,14)

Iubiti credinciosi,
Ultimele saptamâni au fost deosebit de grele pentru zeci de mii de semeni de-ai nostri, ramasi prizonieri în propriile locuinte. Sute de localitati din tara au fost izolate, familii întregi ramânând blocate în case sub zapada. Toate persoanele prizoniere în locuinte au trait în aceste zile momente dramatice, resursele de apa si hrana fiindu-le grav afectate. Zeci de oameni au murit pâna acum în toata tara, însa situatia ar putea deveni mult mai dramatica, mii de oameni fiind în pericol iminent în momentul în care muntii de zapada vor începe sa se topeasca.
Localitatile din Eparhia de Oradea au fost, din fericire, si de aceasta data ferite de dramele con-nationalilor nostri. Iar eu va cer astazi, dragii mei, sa nu ramâneti indiferenti la dramele fratilor nostri, sa va întoarceti privirea spre ei, dând din prea-plinul vostru si împartind din putinul vostru pe care îl aveti.
Credinciosii care doresc sa faca un gest de solidaritate umana o pot face în duminica dinaintea intrarii în post: 26 februarie 2012. Fondurile care vor fi colectate în Bisericile Catolice vor fi utilizate, dupa deblocarea localitatilor, în cadrul unor proiecte de reabilitare a caselor, acolo unde zapada depusa în cantitati foarte mari a afectat locuintele, sau pentru achizitionarea de animale mici pentru familiile care le-au pierdut în perioada cât au fost blocate.
În Eparhia de Oradea responsabilitatea este acordata Asociatiei „Caritas Eparhial Oradea”. Prin urmare, colecta speciala (tasul) din data de 26 februarie 2012 va fi predata, de fiecare parohie, Asociatiei pâna la 15 martie 2012, cel târziu.
Dumnezeu sa va binecuvânteze pe toti cei care faceti bine întru sfintele noastre biserici!
Pentru persoanele private si juridice interesate de aceasta actiune exista un numar de cont pus la dispozitie:
Asociatia Caritas Eparhial Oradea
IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902
BANCA TRANSILVANIA ORADEA