„În organizarea Asociatiei Caritas Eparhial Oradea si a Primariei Oradea, poetul si eseistul Ioan F. Pop si-a lansat joi, 22 mai, cel de-al X-lea volum: „Marginalii la o absenta”.
Cartea a fost închinata fiului sau, Octavian, fiind o confesiune eseistica a autorului, un jurnal în care poetul dezvalui o parte profunda a sa. Volumul a vazut lumina zile la Editura Galaxia Gutenberg din Târgul Lapus.
Alaturi de autor, despre noul volul au vorbit episcopul greco-catolic de Oradea, PSS Virgil Bercea, prof. univ. dr. David Marius Cruceru si scriitorul Ioan Moldovan, directorul Revistei ,,Familia”.
„Sunt gânduri care încep si se termina abrupt, fara titlu, introducere sau cuprins. Fiecare cititor poate descoperi în carte, daca vrea, în carte gânduri profunde. Daca nu, el va fi marele absent”, a afirmat PSS Virgil Bercea.
În viziunea poetului Ioan Moldovan, cartea este un jurnal, în care autorul îsi prezinta gândurile ascunse, un jurnal în care care evenimentele concrete sunt suprimate.
„În pagina s-a strecurat si limpezit o etalare a sinelui, cât mai eliberat de accidentele imediatului. Este o carte de maturitate cu care ajunge în centrul personalitatii sale creatoare”, a mai adaugat renumitul poet.
Evenimentul a fost moderat de preotul Olimpiu Todorean, presedintele Caritas Eparhial Oradea.
Sursa: http://www.bihon.ro/