„Ziua Mondiala a Bolnavului a fost sarbatorita în mod cu totul special la Manastirea Franciscana „Maica Domnului”.
Bolnavi si batrâni, dezorientati la gândul ca au de îndurat o soarta atât de cruda, ca au de dus o cruce poate uneori prea grea pentru spatele lor gârbovit de ani si suferinta, au fost invitati sa participe la Sfânta Liturghie de la ora 17:00 sâmbata, 11 februarie 2012, liturghie celebrata special pentru ei de pr. paroh Mihai Vatamanelu si pr. Ionut Ichim. Au avut astfel posibilitatea de a se spovedi si împartasi, pentru ca, daca uneori trupul nu poate fi vindecat, cu siguranta sufletul poate fi luminat si despovarat.
Dupa Sfânta Liturghie a fost prezentat un scurt material despre Lourdes, deoarece aceasta sarbatoare, instituita în anul 1992 de catre papa Ioan Paul al II-lea, se leaga de comemorarea Sfintei Fecioare de la Lourdes.
Prin sarbatoarea la care au participat s-a dorit sa se arate bolnavilor si tuturor celor aflati în suferinta ca nu sunt uitati de Biserica si ca suferinta lor, unita cu cea a lui Cristos, capata valoare deosebita. Uniti, asadar, în rugaciune tinerii din Grupul „Allegria” de la Manastire, împreuna cu preotii care au concelebrat aceasta Sfânta Liturghie, au înaltat, în prezenta lui Isus Euharisticul, rugaciuni pentru cei suferinzi care se aflau la biserica sau poate pe patul de suferinta, ca Dumnezeu sa le dea puterea de a duce cu iubire si credinta aceasta cruce.
În încheiere a fost invitat pr. Sorin Craciun sa adreseze câteva cuvinte celor prezenti, prin care sublinia: „În calitate de preot si asistent spiritual la Spitalul de Psihiatrie am întâlnit suferinta oglindita în multe feluri. Privind chipurile de pe patul de spital am învatat sa vad în aceste chipuri pe cel al Mântuitorului. Va îndemn sa va rugati pentru bolnavi si sa le oferiti o mica parte din timpul vostru. Pentru ca ma aflu într-o manastire franciscana va voi aminti ca Sfântul Francisc, în momentul convertirii sale, a sarutat un lepros si în el a învatat sa vada chipul lui Isus”.
Dupa acest cuvânt profund, rostit cu multa convingere de parinte, s-a celebrat Ritualul Ungerii sfinte a bolnavilor pentru a-i întari în suferinta lor, iar tertiarii franciscani, împreuna cu grupul familiilor din parohie si cu parintele paroh le-au oferit un mic dar, care continea o sticluta cu apa de la Lourdes, o iconita si dulciuri, iar apoi au pregatit o agapa fraterna la care au fost invitati toti cei prezenti în biserica pentru un moment de comuniune cu toti bolnavii prezenti.
Privind ochii scaldati de lacrimi si buzele tremurând a multumire ale celor care au venit în aceasta zi sa gasesasca mângâiere, am înteles ca acolo unde iubirea se rosteste cu inima si nu doar cu buzele, Isus este prezent.
Îti multumim Doamne pentru toate darurile pe care ni le dai noua, ajuta-ne sa fim vrednici de iubirea Ta. Pace si bine!