„În data de 22 ianuarie 2012, în Biserica San Roque din Alicante, Spania, Parohia Greco-Catolica a organizat o rugaciune pentru unitatea crestinilor. Invitati la aceasta rugaciune au fost atât Parohia Ortodoxa Româna cât si Comunitatea Penticostala Româna din Alicante.
Cu ajutorul Domnului am avut parte cu totii de un moment de neuitat si mai ales de o profunzime spirituala exceptionala, care a început prin cuvântul de salut a Parintelui Radu Bokor, apoi a continuat cu citirea a 3 texte biblice, dupa care a am auzit minunatul cuvânt de învatatura a prezbiterului penticostal Barta, urmat mai apoi de o omilie a parintelui Bokor.
Dupa terminarea rugaciunii, am cântat cu totii „Frati crestini”, dupa care am participat cu totii la o agapa frateasca, pregatita de credincioasele din biserica noastra.
Apoi ne-am dus cu totii la casele noastre întelegând ca o zi în an am reusit sa nu mai privim la lucrurile care ne despart, ci la cele care ne unesc, adica la Iisus Hristos, care a fost prezent acolo în mijlocul nostru, pentru ca ne-am unit pentru El. Acest lucru ni l-a zis chiar EL: „acolo unde se unesc doi sau trei în numele Meu, acolo voi fi si Eu”.
Domnul ne-a demonstrat înca odata, chiar în fata noastra, ca si azi mai realizeaza minuni, iar una dintre ele a fost cea pe care tocmai am trait-o noi azi, rugându-ne mai multe confesiuni împreuna, fara sa privim la altceva decât la iubirea lui Dumnezeu care s-a revarsat peste noi, în acele clipe exceptionale.