„Duminica, 15 ianuarie 2012, în Parohia Greco-Catolica Câmpia, apartinând de Protopopiatul Zalau, a avut loc pelerinajul anual la mormântul parintelui Iulian Cupsa din Câmpia, Salaj.
Credinciosii zalauani doresc ca în luna ianuarie a fiecarui an sa omagieze pe doi dintre preotii care au pastorit în Zalau: duminica trecuta s-au rugat la mormântul parintelui Grigore Ardelean din cimitirul municipal Zalau, iar pe parintele Iulian Cupsa au ales sa-l pomeneasca chiar în satul sau natal.
Momentul de suflet a început cu Sfânta Liturghie oficiata în Capela din Câmpia de preotii Iancu Neagota si Valer Parau, cu participarea Coralei „Sfânta Familie”, dirijata de prof. Grigore Grigorut. Tot aici s-a oficiat si un parastas, dupa care credinciosii s-au deplasat la cimitirul satului, unde s-au rostit rugaciuni, iar corala a dedicat parintelui Iulian câteva cântece religioase.
Alaturi de credinciosii locului au fost prezenti, ca de fiecare data, si credinciosi din Zalau. Cei prezenti pentru a nouasprezecea oara au depanat câteva amintiri din viata parintelui Iulian.
La Câmpia sunt în desfasurare lucrarile la noua biserica, biserica greco-catolica construita în anul 1929 nefiind retrocedata.