„Preasfintitul Virgil s-a aflat în 15 ianuarie 2012 în mijlocul credinciosilor de la biserica Parohiei „Duminica Tuturor Sfintilor” (Don Orione) din cartierul Iosia Nord, Oradea, unde a oficiat Liturghia alaturi de mons. Florian Gui, vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea si de pr. Mihai Fecheta, parohul bisericii.
P.S. Virgil si-a început predica de la Evanghelia zilei (Lc. 17, 12-19), care prezinta una dintre minunile înfaptuite de Mântuitorul nostru, si anume vindecarea celor zece leprosi întâlniti între Samaria si Galilea, pe drumul spre Ierusalim. Dupa producerea miracolului vindecarii, doar unul din cei zece s-a întors la Isus sa îi multumeasca si sa îl preamareasca pe Dumnezeu, iar acesta nici macar nu era evreu, ci samarinean.
P.S. Virgil a aratat ca samarineanul vindecat a stiut sa îi multumeasca lui Dumnezeu pentru darul primit, dovedind ca este un om de caracter. La fel ca el, trebuie sa îi multumim si noi Creatorului pentru darurile primite, fiecare în felul nostru, si mai ales prin rugaciune. Preasfintia Sa a mai spus ca rugaciunea poate fi înfaptuita nu numai cu vorba, ci si cu fapta însufletita de dragoste de Dumnezeu. Uneori se întâmpla chiar ca oameni care nici nu merg în mod regulat la biserica sa înfaptuiasca lucruri remarcabile, prin care, de fapt, îl preamaresc pe Dumnezeu si îi multumesc pentru binecuvântarile pe care ni le-a daruit. Astfel de oameni sunt unii artisti, pictori, sculptori, poeti.
La fel ca anul trecut când Preasfintia Sa s-a aflat în aceeasi perioada printre credinciosii de la „Don Orione”, Preasfintitul Virgil l-a omagiat pe poetul Mihai Eminescu, nascut la 15 ianuarie 1850. Acesta, desi nu este cunoscut neaparat ca poet religios, este autorul unor poeme crestine profunde precum „Rasai asupra mea” sau „Rugaciune”, pe care P.S. Virgil le-a citit în timpul predicii sale.
Preasfintitul Virgil a mai aratat cât de important este sa fim oameni de caracter, prin aceasta întelegându-se o coerenta a gândurilor, vorbelor si faptelor noastre. Modelul pe care noi crestinii îl avem în viata este chiar Isus Cristos. Chemarea sfinteniei ne este adresata tuturor, iar printre noi am avut destui sfinti, cum ar fi Sfântul Luigi Orione, a aratat P.S. Virgil.
În încheierea predicii, Preasfintia Sa le-a multumit celor prezenti pentru ceea ce fac, în calitate de crestini, aratând ca Biserica Româna Unita cu Roma, desi nu este foarte mare, este apreciata de Sfântul Parinte, care, în semn de recunoastere a meritelor bisericii noastre, i-a conferit Preafericitului Lucian Muresan titlul de Cardinal. Preafericitul Lucian este el însusi un exemplu de om de mare caracter, care a dus o viata exemplara, care a ales din tinerete calea credintei, în ciuda tuturor sacrificiilor si suferintelor cauzate de regimul comunist.
La sfârsitul liturghiei, credinciosii l-au condus pe episcopul nostru cu cântece religioase, iar acesta i-a binecuvântat pe toti cei prezenti si în special pe copiii participanti la serviciul divin.